Öncelikle mayayı aktifleştirmek için derin kaseye maya, şeker ve ılık suyu alıp karıştırın. 5 dakika bekledikten sonra üzerine sütü ilave edin.
Farklı bir kapta zeytinyağı, tuz ve yoğurdu karıştırın. Yoğurma kabına unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın.
Açtığınız havuzun içerisine yoğurtlu karışımı ekleyerek karıştırın. Ardından mayalı karışımı ilave edin ve hamuru yoğurmaya başlayın.
Hamuru yumuşak kıvama getirdikten sonra üzerini örtüp 1 saat dinlenmeye bırakın.
Hamuru tezgaha alın ve 7 parçaya bölün. Merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde olacak şekilde açın. Açtığınız hamurları fırın tepsisine dizin ve 10 dakika bekleyin.
Ardından üzerine hafif su serperek 200 dereceli fırında ortalama 10 dakika pişirin.
Hamuru fırına verdikten sonra iç harcını hazırlamak için kıyma, soğan, galeta unu ve baharatları bir kaba alarak yoğurun.
Domates salçası, zeytinyağı ve suyu sos tavasında karıştırın. Farklı bir tavayı ocağa alın ve ısıtın.
Isınan tavaya kıymalı karışımı koyup karıştırarak pişirin. Kıymanın rengi dönmeye başladığında üzerine rendelenmiş domates ve biber ekleyebilirsiniz.
Pişen ekmekleri ortadan ikiye kesin ancak tamamen kesmemeye dikkat edin.
Ekmeklerin iç kısmına salçalı karışımdan sürün. Ardından içini kıymalı harçla doldurun.
Hazırladığınız kıymalı ekmeği fırında 5-10 dakika daha üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra fırından çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.