Kırmızı Elmalı Köri için Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı köri
- 2 adet elma
- 2 adet soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet kapya biber
- Tuz
- Karabiber
- Taze soğan
Kırmızı Elmalı Köri Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları küp küp doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte tavaya alıp kavurun.
- Daha sonra kapya biberi doğrayın soğanların üzerine ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
- Bu esnada tavukları kuşbaşı şeklinde veya ince dilimler halinde doğrayın ve tavaya ilave edin.
- Tavuklar suyunu salıp pişince, küp küp doğranmış elmaları da üzerine ekleyin ve karıştırın.
- Köriyi ilave edin. Daha sonra tuz ve karabiberi ekleyip 2 bardak sütü yavaş yavaş ekleyin.
- Sütü ekledikten sonra karıştırmaya devam ederek yaklaşık 20 dakikada daha pişirin.
- Kırmızı elmalı köriyi servis tabağına alın. Üzerine doğranmış taze soğan ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Yazar:
Görüntüleme: 169 defa
Kategori: Yemek
Yayınlanma Tarihi: 04 Kasım 2023